SLANK DE FEESTDAGEN DOOR? HET KAN!!!

De feestdagen komen er aan. Voor de meeste mensen een tijd van lekker genieten van de kerstsfeer, de gezelligheid en natuurlijk lekker eten en drinken. Want lange avonden tafelen dat hoort er nu eenmaal bij met kerst! De een kan onbezorgd genieten van al dat lekkers, maar de ander moet toch wel goed opletten. Want door al dat lekkere eten krijg je wel heel veel calorieën binnen. Hoe voorkom je dat je uit je kerstjurk knapt?

10 GEZONDE TIPS:

1.Verminder de verleiding tot snoepen door veel vezels (bv. tomaten of rauwkost) en eiwitten te eten. Hierdoor ben je sneller en langer verzadigd.
2.Haal de gezonde variant in huis van boter; biologische roomboter en/of kokosvet. Deze verzadigde vetten brengen je hormonen in balans, in tegenstelling tot margarines. De onverzadigde vetten van margarines zijn van nature vloeibaar. Echter, om deze goed smeerbaar te maken, worden de vetten met schadelijke transvetzuren gehard. Goed om te weten: kokosvet is niet alleen gezonder, het is ook nog eens het enige vet wat je lichaam niet opslaat als vet.
3.Aardappel op het menu? Kies bij het bereiden van aardappels eens voor de zoete aardappel, oftewel bataat. Dit zal je suikerspiegel minder doen stijgen.
4.Kies bij gerechten met vlees voor (bio)rundvlees en biologische kip. Varkensvlees is moeilijker te verteren en zorgt voor veel mensen voor een reactie in de darmen.
5.Koemelkproducten (lactose en caseïne) zijn moeilijk te verteren, geven veel darmproblemen. Kies eens voor gezondere kazen zoals geitenkaas en (buffel)mozzarella en vervang de melk door havermelk (oat milk), rijstemelk, amandelmelk of kokosmelk.
6.Let tijdens de feestdagen ook een beetje op met alcohol. Drankjes met alcohol leveren namelijk veel calorieën waar je lichaam niets aan heeft. Beperk het aantal drankjes dus bij voorkeur tot maximaal twee per avond.
7.Drink meer water dan frisdrank en beperk de wijntjes en biertjes. Je kunt ook voorstellen om de BOB zijn dan heb je zeker een goede reden om niet te drinken!
8.Pas op met sausjes, vooral witte sauzen op room- of oliebasis zijn calorierijk!!
9.Rustig eten en genieten…Bij te snel eten komt er te veel lucht mee in de spijsbrij, dit kan voor zuurbranden zorgen of een te vol gevoel. Eet bewust en neem de tijd, kauw tenminste 20 keer en geniet er van. De feestdagen is iets waar we allemaal naar uit kijken, door rustig te eten geniet je er ook meer van!
10.Altijd eerst gezond beginnen. Begin altijd eerst met een salade of een soep voordat je met het hoofdgerecht begint. Je zult merken dat je eerder vol bent en minder van het dessert zal eten. En nooit en ook echt nooit, maaltijden overslaan, want hierdoor gaat het mis tijdens het diner.

Ik hoop dat je veel aan deze tips zult hebben. Ga gezond en bewust de feestdagen in, maar geniet er ook van!