First of all thank you iQ Chocolate for sending me the delicious bars! I Loved it ! And I’m sure my dutch fans will love it too.

Wat maakt de IQ chocolade nou zou bijzonder?

– * De cacao is verwerkt op lage temperaturen. IQ chocolade is biologische rauwe chocolade (raw cacao), past in een veganistisch dieet, is milieuvriendelijk, bevat flavonoïden, is melkvrij, sojavrij, glutenvrij, zonder geraffineerde suikers, gezoet met kokosbloesemsuiker.

– De boon waarvan de chocolade gemaakt word is de witte Piura Criollo boon uit Peru,dit is de fijnzinnigste en duurzaamst onder de cacaobonen (5% – 10% van de wereldoogst). Tot tweehonderd jaar geleden werden de meeste cacaoproducten met deze boon gemaakt. Producten gemaakt van Criollo bonen zijn echter tegenwoordig vrij zeldzaam; de smaak (een bijzondere mix van noten, vanille, karamel en tabak)

-IQ chocolade is gezoet met gedroogde nectar van de kokosbloesem. Deze suikervorm is laag glycemisch en bevat veel antioxidanten en mineralen. Kokosbloesemsuiker is een prachtige ingedikte nectar met een rijke butterscotch-smaak, die wordt gewonnen uit de bloesem van de kokospalm in Java. De nectar word eerst ingedikt en daarna verder gedroogd tot poedervorm.

Kokosbloesemnectar kent een erg hoge ORAC-waarde. ORAC geeft de capaciteit aan van de aanwezige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast heeft de nectar een lage GI-waarde (lage glycemische index), en dat betekent dat het geen plotselinge veranderingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, de zogenaamde ‘suikerdip’, die door veel andere (slechte) suikers wel wordt veroorzaakt.

Voor iemand die niet van hele pure chocolade houd is het een aanrader,het is voor 71% puur en heeft geen bittere nasmaak!
Zelfs mijn vriend die absoluut niet van pure chocolade houd vond het een heerlijke reep! smile emoticon

Je kunt IQ chocolade online bestellen bij:
https://iq-chocolate.myshopify.com/

Meer informatie over deze bijzonder chocolade kunt je vinden op: http://www.iqchoc.com/