Altijd weer die saaie kwark...

Waarom kwark eten?

Laten we eerst eens naar de voordelen van dit zuivelproduct kijken – waarom zijn sporters er zo dol op? De belangrijkste reden is dat kwark ontzettend rijk is aan eiwitten, belangrijk voor het herstel van je spieren. Daar komt bij dat het veel caseïne bevat, een eiwit waarvan de aminozuren langzaam en geleidelijk aan het lichaam worden afgegeven. Dat maakt kwark een goede keuze om voor het slapen gaan te nemen.

Het is tevens een relatief goedkope bron van eiwitten.Ook voor mensen die willen afvallen is kwark uitermate geschikt: het geeft een gevoel van verzadiging zonder dat je overdreven veel calorieën binnenkrijgt, zeker bij de magere variant.

Magere of volle kwark

Of je liever voor de magere of voor de volle variant gaat, hangt zodoende af van je doelen, en van de rest van je voedingspatroon. Wanneer je minder calorieën eet dan je verbruikt, val je af; eet je meer, dan kom je aan. Je kunt afvallen zo ingewikkeld maken als je maar wilt – maar dit basisprincipe blijft altijd van kracht.

Beste keuzes

In de tabel hieronder zie je de voedingswaarde per soort, gebaseerd op 100ml product.

In de tabel zijn de verschillende kwark / yoghurt soorten gesorteerd op calorieën, maar ik raad je aan om niet simpelweg voor het product te gaan met de minste calorieën. Let ik ook op de hoeveelheid vet, suiker en eiwit.

Wat ik zelf vaak doe is 100ml natural magere kwark of griekse yoghurt mengen met die van Optimel magere kwark of griekse yoghurt met een smaakje.

Van welke productgroep zou jij graag zo’n soort artikel zien?

Tabel-yoghurt-kwark1.jpg

Krachttraining voor vrouwen voordelen

"De grootste misconceptie van vrouwen over krachttraining is dat de kans bestaat dat ze eruit gaan zien zoals vrouwelijke top-bodybuilders.

Krachttraining biedt voor vrouwen alleen maar voordelen. Ook, of zelfs juist, bij het doel om vet te verliezen, speelt krachttraining een belangrijke rol."

kracht3-1024x658.jpg

Smokkelmaaltijd

Je hebt een strikt eetpatroon. Iedere dag houd je je braaf aan je macro’s, let je op dat je alles goed afweegt en ben je fanatiek bezig. In het weekend heb je je smokkelmaaltijd gepland want die verdien je gewoon keihard volgens jezelf. 
Tijdens die smokkelmaaltijd ga je uitgebreid koken, haal je je favoriete chocolade toetje in huis (met slagroom. En vlokken. En chocoladesaus.) en heb je eigenlijk geen idee hoeveel je eet. Veel, dat weet je wel. Heel veel. Maar dat maakt niet uit want wat kan 1 zo’n maaltijd nou voor schade aanrichten?

Om af te vallen heb je een calorie tekort nodig. Je lichaam reset niet iedere ochtend. Je lichaam denkt niet tijdens het opstaan ‘zoooo, nieuwe ronde, nieuwe kansen, die eetbui van gister vergeten we, die calorieën tel ik niet mee en sla ik niet op als vet’. Dat gebeurt niet. Iedere dag heb je een bepaalde hoeveelheid kcal nodig en over een hele week gezien kun je die dagelijkse hoeveelheid keer 7 doen. Eet je in die 7 dagen meer kcal dan je verbrandt, dan kom je aan, ook al eet je het overschot op 1 dag op. Zelfs al eet je het overschot binnen een uur op. Als jij na 7 dagen 3000 kcal in de plus staat, sta je 3000 kcal in de plus en zul je dus geen vet verliezen.

17309157_1503243629709049_8002802381745856280_n.jpg

Vakantie pondjes kwijtraken? Join onze Small Group Training

Meld je snel aan voor de small group training!

Ben jij diegene die graag met een personal trainer wilt starten maar een "normaal" pt tarief te duur vindt?

Train dan samen en deel de kosten ;)

Voor meer informatie of aanmelden bel 0629606251 of stuur een mailtje naar alina@ploezniktraining.com

* Small group is vanaf 4 personen en maximaal 5*